anitaivarsson

2012-12-03
21:43:00

Saffranspannkaka

 

        Saffranspannkaka

      

       Saffranspannkaka som är jätte god

       Passar bra nu i juletid utmärkt som mellanmål eller till buffé jag använder den färdigköpta

       Risgrynsgröten .vill du inte ha russin går det att välja bort dessa.

 

       6 pers.

       En ugnssäker form 24 cm i diameter eller 6 portionsformar

       ½ dl russin

        1 dl sötmandel

       500 g risgrynsgröt gärna färdigköpt

       1 pkt saffran ½ g

       ½ dl socker

       2 ägg

       Sätt ugnen på 200 grader smörj formen. Blötlägg russinen i kallt vatten 5-10 min

      Skåla och finhacka mandeln. Blanda risgrynsgröt, saffran, socker o ägg till en smet. Låt vattnet rinna

      Av russinen genom en sil. Tillsätt russin o  mandel. Häll smeten i formen.

     Grädda 12-15 minuter

     Servera med vispad grädde o en god sylt.

     Lycka till