21:43:00
Saffranspannkaka
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka som är jätte god
Passar bra nu i juletid utmärkt som mellanmål eller till buffé jag använder den färdigköpta
Risgrynsgröten .vill du inte ha russin går det att välja bort dessa.
6 pers.
En ugnssäker form 24 cm i diameter eller 6 portionsformar
½ dl russin
1 dl sötmandel
500 g risgrynsgröt gärna färdigköpt
1 pkt saffran ½ g
½ dl socker
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader smörj formen. Blötlägg russinen i kallt vatten 5-10 min
Skåla och finhacka mandeln. Blanda risgrynsgröt, saffran, socker o ägg till en smet. Låt vattnet rinna
Av russinen genom en sil. Tillsätt russin o mandel. Häll smeten i formen.
Grädda 12-15 minuter
Servera med vispad grädde o en god sylt.
Lycka till