16:41:28
Fikonmarmelad
Fikonmarmelad
250 g torkade fikon
2 st apelsiner
1/2 citron
2 dl vatten
1 st kanelstång
5 dl socker
1 dl hackade valnötter
1/2 msk pektin
1/2 msk citronsyra
Ev. cognac eller någon god likör
Gör så här
Blötlägg fikonen över natten. Skär dem i småbitar o lägg i en kastrull glöm inte ta
bort den hårda knoppen i änden.
Tvätta apelsinerna o citronen, Dela dem i 4 eller fler bitar o skär dem sedan i super tunna skivor
Lägg dom i kastrullen o med fikonen o kanelstången o häll på vatten.
Koka samman under omröring i 20 minuter eller tills skalen är mjuka.
Rör sen ner 5 dl socker o lite cognac eller likör om så önskas
Grovhacka valnötterna o rör ned i blandningen tillsammans med pektin o citronsyra
Låt koka ytterligare 10-15 minuter
Häll upp marmeladen på små trevliga glasburkar.
Servera till en härlig ostbricka eller till ett gott bröd
Varför inte oxå backa brödet som finns på min blogg.
Den här marmeladen blev jätte god med en frisk smak.
Lycka till

Kan ni motstå frestelsen!
250 g torkade fikon
2 st apelsiner
1/2 citron
2 dl vatten
1 st kanelstång
5 dl socker
1 dl hackade valnötter
1/2 msk pektin
1/2 msk citronsyra
Ev. cognac eller någon god likör
Gör så här
Blötlägg fikonen över natten. Skär dem i småbitar o lägg i en kastrull glöm inte ta
bort den hårda knoppen i änden.
Tvätta apelsinerna o citronen, Dela dem i 4 eller fler bitar o skär dem sedan i super tunna skivor
Lägg dom i kastrullen o med fikonen o kanelstången o häll på vatten.
Koka samman under omröring i 20 minuter eller tills skalen är mjuka.
Rör sen ner 5 dl socker o lite cognac eller likör om så önskas
Grovhacka valnötterna o rör ned i blandningen tillsammans med pektin o citronsyra
Låt koka ytterligare 10-15 minuter
Häll upp marmeladen på små trevliga glasburkar.
Servera till en härlig ostbricka eller till ett gott bröd
Varför inte oxå backa brödet som finns på min blogg.
Den här marmeladen blev jätte god med en frisk smak.
Lycka till

Kan ni motstå frestelsen!