anitaivarsson

2011-10-24
16:07:03

äpplekaka med vanijsås

I höstmörker o äppletider finns det ett måste äpplekaka med vanijsås även till mårten - gås ska vi förnöja oss med
en god äpplekaka.

-Kaka

225 grader ungefär 20-25 min

6-8 äpplen dessa ska skivas eller klyftas

250 gr Smör,   smält smöret

4 dl Mjöl

3 dl Socker

1 ½ tsk bakpulver

kanel

När smöret smält rör i alla ingredienserna

Smörj formen med olja

½ degen trycks ut i formen, sen lägger du de skivade äpplen på degen strö lite kanel över äpplena.

Resten av degen lägges ovanpå  ( tryck ut i handen som lock o lägg på så det täcker).

 

Servera med en god  Vanijsås

Smaklig spis

Anita

 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: